Мълчалив протест на роднини на убитата Никол в Бургас

10:40, 14 май 18 25 578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мирен протест на бургазлии предшества днешното разпоредително заседание за убийството на 11-годишната Никол от Бургас, която бе намушкана в асансьор миналата година. Около 20-ина души настояха за максималната присъда за обвиняемият 15-годишен Иван. Момчето не е признало своята вина, а експертизите сочат, че е бил вменяем по време на престъплението. 

Майката на Никол не пожела да говори пред журналистите, а близка на семейството поиска строга присъда за убиеца.

"Със сигурност трябва да остане в затвора, а не да го пуснат след 5 години примерно. Той след 5 години на колко ще бъде - на 20, тепърва ще започва животът му. А за Никол - няма как да продължи да живее", коментира Кристина Каролева пред БНТ.

На излизане от конвойният автомобил Иван остана безмълвен, но разгневен близък на убитата го нападна с яйца. Съдебната охрана веднага го арестува.

Адвокатът на почерненото семейство Яни Николов каза, че към момента няма никакви данни за смекчаващи вината обстоятелства за Иван. "Според мен вината е доказана напълно - на 100%", каза той в кулоарите на съда. 

Първото заседание се провежда при закрити врати. Момичето беше намушкано в асансьор в 108 блок в "Меден рудник" на 20 август. 

Иван и Никол са се запознали в социалната мрежа две седмици преди убийството. Срещат се веднъж в центъра на Бургас. След това следва и втора уговорка. На фаталния 20 август свидетел ги е видял до въпросния блок в "Меден рудник", където е намерено и тялото на момичето. И двамата не са живеели там, съобщава БНР. 

Районът бил спокоен, поне до фаталния ден. Любовна драма или спор, възникнал между тях - къде да пушат наргиле, са сред основните версии за убийството на Никол. Иван бил задържан с окървавени дрехи, твърди прокурор Георги Ханджиев.

"Има ДНК експертиза. Открита е кръв на жертвата по личните ѝ вещи, които са били намерени при претърсването на непълнолетния Иван. Например, телефонът на Никол. Нейна кръв има и по ножа, с който е извършено убийството...", съобщи Ханджиев.

Експертира доказа, че непълнолетният Иван е вменяем. Дори и да бъде осъден за престъплението, той ще получи по-лека присъда.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама