Не искат Танди Нютън в Time's Up

17:20, 14 май 18 / Любопитно 25 679 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Актрисата Танди Нютън се оплака, че американското движение за борба със сексуалния тормоз Time's Up не е пожелало да я присъедини към каузата. „Заболя ме, защото започнах да говоря за този проблем доста години преди създаването на Time's Up, което ми костваше немалко роли. Не получих покана да се присъединя към движението, защото в него са основно касови актьори, а аз не съм достатъчно секси за това“, пожали се звездата от „Хрониките на Ридик“.

Отговорът на Time's Up не закъсня. От името на кампанията говори носителката на „Златен глобус“ Джесика Частейн. „Всеки е добре дошъл в Time's Up. Аз също не съм получавала покана, сама проявих инициативата да помогна, с каквото мога“, обясни актрисата.

Междувременно Time's Up и #MeToo превземат и кинофестивала в Кан. След като 82 жени, начело с председателката на журито Кейт Бланшет, протестираха в името на половото равенство в индустрията, Салма Хайек призова колегите си от силния пол да искат по-ниски хонорари. „Актьорите искат толкова големи хонорари, че нищо не остава за актрисите. Ако бюджетът на филма е 10 милиона и мъжът актьор трябва да разбере, че ако иска 9.5 милиона, за да участва, ще е трудно да има равенство“, категорична е звездата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама