Предупреждения към тираджиите на гръцкото пристанище Патра заради мигрантите

15:40, 14 май 18 / Свят 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гръцките власти предупреждават шофьорите на тирове да са внимателни при пътуване от пристанище Патра. Няколко хиляди мигранти се опитват непрекъснато да се качат в заминаващите камиони, за да напуснат Гърция. Шофьорите на тирове, които пътуват от пристанище Патра към Италия, пък са поставени на риск да бъдат арестувани за нелегален трафик на хора. 

Мигрантите атакуват непрекъснато заминаващите товарни камиони и се опитват да се скрият сред превозваната стока, съобщава БНР. "Всеки превоз рискувам да ме арестуват", коментира шофьор.

"Проблемът за нас, шофьорите, не е дали искаме, или не да им помогнем. Може да са влезли в камиона, без да си ги видял. Те са много изобретателни. Това се тълкува от властите като престъпление, защото реално шофьорът им е помогнал да преминат нелегално границата", допълва той. 

Полицията и гранична охрана полагат усилия да овладеят и гарантират сигурността както на мигрантите, така и на шофьорите. Има оплаквания от шофьори, че са били заплашени от мигранти да ги пуснат в колите. 

Много транспортни фирми вече пренасочиха пътя на тировете през пристанище Игуменица. Тези, които пътуват през Патра, още при влизане в зоната на пристанището са непрекъснато във връзка с полицията и охраната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама