Какво ще се случи на финала на MasterChef?

17:30, 29 май 18 / Любопитно 25 706 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цветомира Ванчева, Станислав Райчев и Николай Немигенчев доказаха, че са достойни да се борят за титлата MasterChef, голямата награда от 100 000 лева и стипендия за Le Cordon Bleu в Лондон на големия финал на шоуто тази вечер от 21:00 часа по bTV. Както ТОПНОВИНИ съобщи първи - бургаският пожарникар Станислав ще е големият победител на финала, заснет преди повече от месец.

Преодоляли тежки битки с 18 силно мотивирани състезатели, оценявани от известни личности и получили ценни уроци от топ професионалисти по пътя към израстването си в кухнята, Цветомира, Станислав и Николай се представиха впечатляващо в най-вълнуващото кулинарно приключение в живота си. Близките им ще застанат до тях, за да им дадат сила и енергия за последните метри до сбъдването на тяхната мечта. Подкрепата им ще бъде високо оценена от състезателите, но и ще ги накара да поемат на плещите си отговорността да оправдаят доверието и гордостта, да дадат личен пример и да се борят до край.

В първата стъпка към престижната титла MasterChef, голямата награда от 100 000 лева и курс в Le Cordon Bleu в Лондон Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще предизвикат финалистите да покажат на какво са способни с amuse bouche. Малките хапки, които се сервират като предястие във всеки изискан ресторант са поздрав от Chef готвача. Посрещайки гостите си с тях, той демонстрира уменията си и задава тона на вечерта. А да покажеш цялото си кулинарно майсторство и знания в една миниятюра е трудна задача. Хапките за „добре дошли” ще бъдат за „сбогом” за един от тях. Любителят готвач, който най-малко впечатли журито след 60 минути, ще отпадне от битката за статуетката.

Крайно мотивирани да спечелят MasterChef , те бързо ще съставят план за действие и ще си набавят всичко необходимо, за да представят незабравими чинии с божествен вкус и безупречна визия. Като силни и изявени характери, тримата ще изберат различни стратегии за победа. Единият ще заложи на смела комбинация от рибна, месна и вегетарианска хапка, с които да демонстрира познания във всяка област на кулинарията. Другият ще заложи на собственото си виждане за съчетаването на различните интернационални кухни, а третият ще направи поклон към журито като приготви италианска, френска и азиатска рецепта.

Ексцентричните компоненти в хапките ще покажат прецизността при комбинирането на вкусове и балансирането им до пълна наслада, която отваря апетита и изостря очакването за следващото блюдо. За кои двама рискът на смелите идеи ще се окаже оправдан и ще задоволи всеки рецептор на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки?

Първият претендент за титлата MasterChef на България ще поднесе на журито amuse bouche с червено цвекло, мус от козе сирене и кумкуат, телешки тартар и мида Сен Жак със сос от бяло вино, червен портокал, зест от цитруси и чай мача. Вторият – пръстен с козе сирене и ягоди, крекер с патешко, сладко от кайсии с горчица и сос Уорчестър, както и скарида с нори и салата уакаме. Третият ще представи мида, поширана в масло, естрагон и чесън върху домати конфи, сирене Бри с червена боровинка, лешници, мед и трюфел и сьомга татаки с майонеза уасаби.

След дегустацията Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще бъдат впечатлени от класата на „завършващите ученици”, който показват свои стил и почерк. Но и затруднени да отсеят нюанса, който ще спре един във финалния спринт към голямата награда. 

Двамата топ хоби-готвачи в MasterChef ще трябва да приготвят тристепенно меню от предястие, основно и десерт по свой избор, които да покажат всичките им способности и кой заслужава статуетката. В рамките на час те ще създадат амбициозни и многокомпонентни предястия с две концепции – да представят родния град и страната ни чрез специфични продукти. Докато единият гладиатор създава най-красивата чиния със севиче от фагри с девисил, гуакамоле и чипс от рибна кожа с шарена сол, другият ще се фокусира върху трилогия от октопод с печен картоф, мида Сен Жак с уасаби алиоли и сьомга с джин и паста от хрян. 

След летящия старт и комплиментите на журито, те ще преминат към основното в битка между капризни продукти. Равностойната надпревара между опашка от омар и млечно телешко ще съдържа смелост, внимание към детайла, прецизност, техничност и висока заявка. А когато дойде време за решителните и последни 90 минути в кухнята на MasterChef, финалистите ще съберат всички сили, за да завършат професионалните си менюта с перфектен десерт. „Гъбено” кексче на пара с чипс от бял шоколад, сос лимончело, мента и бял шоколадов мус ще се конкурира със сладка баничка с лешници, ягодово кули, ванилов крем и шоколадов мус.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама