За броени часове столични полицаи задържаха автокрадци

13:30, 29 май 18 25 1064 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столични полицаи задържаха за броени часове трима крадци на автомобил. Задържаните са привлечени като обвиняеми и Софийска районна прокуратура им е наложила мярка за задържане до 72 часа.

На 21 май в полицията бил получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Тойота Рав 4“, паркиран в столичния квартал „Люлин“. Незабавно са стартирали полицейските действия, в които са били включени служители на секторите „Престъпления свързани с МПС“ и „СПО“-СДВР. 

В хода на операцията, в района на кв. "Княжево", била локализирана крадената кола, която вече била с подменени регистрационни табели, и съпровождана от друг автомобил. 

След подадени звукови и светлинни сигнали двамата водачи не се подчинили и при опита си за бягство създали реална опасност да бъде прегазен униформен служител. В резултат на предприетите незабавни заградителни действия, след кратко преследване, откраднатият автомобил, шофиран от М.Г./37г./ бил блокиран в района на кв. „Факултета“. 

В него пътувал и и В.Д. /39г./. Минути по-късно в ж.к. „Захарна фабрика“ е задържана и придружаващата кола, управлявана от И.Т. /49г./ с прякор Гибона. Установено е, че и тримата мъже са активен криминален контингент по линия „Престъпления, свързани с моторни превозни средства“. При последвалите обиски и претърсвания в рамките на образуваното досъдебно производство на местопроизшествията и в жилищата на задържаните са намерени множество автоключове, дистанционни управления от гаражни клетки, телефони и таблети.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура М.Г., В.Д. и И.Т. са привлечени като обвиняеми и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама