Две години условно получи шофьорът, обърнал автобус с 43-ма учители в Македония

15:40, 29 май 18 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две години лишаване от свобода - условно, постанови Окръжният съд в Кюстендил за шофьора Любомир Лазаров, който обърна автобус с 43-ма учители от софийска гимназия на връщане от екскурзия край Крива паланка. Инцидентът, при който пострадаха 12 пътници, стана на 2 февруари 2016 г., съобщи БНР.

На първа инстанция Районният съд в Дупница наложи забрана на Лазаров да управлява МПС за 5 години. На втора инстанция съдът намали срока на три години. Лазаров ще плати и направените по делото разноски в размер на 3 150 лева. Присъдата е окончателна. 

Лазаров е признат за виновен за предизвикано от него пътнотранспортно произшествие в Македония, когато около 22 часа на 2 февруари 2016 година на пътя Куманово - Крива паланка, рейсът е излязъл извън платното за движение отдясно и паднал от височина 5 метра. Вследствие на инцидента пострадалите дванадесет души, преподаватели в търговската гимназия в София, получиха различни по вид средни телесни повреди. 

В хода на разследването по делото е установено, че причина за катастрофата е превишената скорост, с която шофьорът е управлявал автобуса. Първоначално водачът твърдял пред разследващите, че е бил засечен от насрещно движещ се ТИР,  но това не беше доказано.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама