Шотландска клиника ще се бори с пристрастяване към криптовалутите

17:15, 29 май 18 / Свят 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шотландска клиника, специализирана в лечение на пристрастявания, обяви, че създава програма за борба със зависимост от криптовалутите - виртуалните валути, най-известна от които е биткоинът, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Пациентите, които не могат да се възпрат да извършват ежедневни сделки с виртуални валути, могат да се включат в интензивна програма срещу зависимост от хазарта, обясниха от клиниката "Кесъл Крейг", която е една от водещите за лечение на пристрастявания.

"Пазарът на криптовалути, който се колебае много и е с висок риск, привлича проблемните играчи", каза терапевтът Крис Бърн от клиниката.

Стойността на виртуалните валути е много спекулативна и не се основава върху реални активи. Затова може много да варира от ден на ден. Докато някои виждат в нея средство за бързо забогатяване, други предупреждават за рисковете, които са сравними с тези в казината.

Голямата нестабилност на криптовалутите "предизвиква възбуда и бягство от действителността", продължи Крис Бърн, като

посочи за пример биткойна, чиято стойност се промени от около 1000 щатски долара до 20 000 долара през 2017 г., а сега е около 7110 долара. Това може да е "вълнуващо, но и пристрастява и като пристрастяването към хазарта, може да е катастрофално финансово",

Клиниката е получила много молби да включи виртуалните валути сред зависимостите, които лекува.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама