Емил Радев : България в Шенген означава по-сигурен Европейски съюз

12:00, 30 май 18 / Политика 25 584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на пленарното заседание на Европейския парламент в Страсбург се проведе дебат с комисаря за миграция и вътрешни работи Димитрис Аврамопулос относно състоянието на Шенгенското пространство. Участие в дебата взе и българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, който за пореден път призова за приемането на България в Шенген.
Емил Радев подчерта важността всички държави-членки на Европейския съюз да бъдат част от Шенген при условие, че са изпълнили необходимите законовоустановени критерии. Евродепутатът припомни, че България и Румъния са постигнали това още преди седем години и в момента прилагат напълно шенгенското законодателство, както и са част от редица европейски мерки за охрана на границите - Европейската гранична и брегова охрана, системата Вход/изход, Визовата информационна система. Радев призова още Съветът да даде в скоро време абсолютно пълен достъп на двете страни до Шенгенската информационна система. Той подчерта, че България пази най-трудната и най-натоварена външна европейска граница - тази с Турция, както от престъпници, така и от нелегални мигранти. „България реално е част от Шенген!“, заяви категорично евродепутатът.
Той настоя да бъде взето политическо решение за вдигане на вътрешния граничен контрол и за присъединяването на страната към Шенген. „България в Шенген означава по-сигурен Европейски съюз!”, заяви в заключение Емил Радев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама