Испания уволни треньора си часове преди старта на Мондиала

15:15, 13 юни 18 / Спорт 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Испания уволни селекционера на тима Хулен Лопетеги само два дни преди първия мач на Ла Фурия на Световното първенство в Русия срещу Португалия. Новината беше потвърдена от президента на местната футболна централа Луис Рубиалес.

 

Във вторник "Реал" Мадрид изненадващо обявиха, че именно Лопетеги ще е новият наставник на тима, заменяйки на поста напусналия Зинедин Зидан.

 

Фернандо Йеро ще замени Лопетеги на поста селекционер на Испания по футбол.
 

 

По тази причина започнаха и спекулациите относно новия селекционер на Испания, като сред спряганите имена са тези на Луис Енрике и Мичел.

 

"Бяхме принудени да прекратим сътрудничеството си със селекционера Лопетеги. Желаем му късмет. Всичко, което ще постигне националния отбор, ще бъде резултат от неговата работа", коментира Рубиалес на пресконференция.

 

Договорът на Лопетеги беше до 2020 г.

 

Испания стартира участието си на Мондиала след два дена срещу Португалия, после играе с Иран на 20-ти юни и Мароко на 25-ти юни.

 

„Наясно съм, че ситуацията е доста тежка и че ще има критики към мен, независимо от това как ще постъпя. Вярвам обаче, че решението, което взех, макар и след време, ще ни направи по-силни, заяви още шефът на испанския футбол. Възхищавам се и уважавам много Хулен, защото той е топ треньор, което направи решението ми още по-трудно. От друга страна просто не можеш да постъпваш по този начин – два или три дни преди Световното първенство. Именно това ни принуди да вземем решението", допълни още Рубиалес.

 

50-годишният Йеро е легенда на "Реал" и националния отбор на Испания, за който записа 86 срещи в периода 1989–2002. Треньорската си кариера стартира през 2014 г. като асистент в "Реал", а през сезон 2016/2017 бе наставник на Овиедо, но напусна отбора, след като не успя да изведе тима до промоция в елита.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама