Разглеждат искането за освобождаване на управителя на КЕВР Иван Иванов

08:10, 05 юли 18 / Политика 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предсрочното освобождаване от поста на Иван Иванов като председател на Комисията за енергийно и водно регулиране, е първа точка от дневния ред на Народно събрание. Искането беше внесено от председателя на БСП Корнелия Нинова и група народни представители.

Причината - изказване на Иванов пред депутатите, че нито ще прави проверка на сделката за продажбата на ЧЕЗ, нито ще подава оставка.

Преди седмица председателят на КЕВР увери, че регулаторът ще изпълни законовите изисквания, но обвини депутатите, че не са определили критерии за продажбата на енергийното дружество.

От своя страна, Комисията за защита на конкуренцията вече започна проверка по същество на сделката за ЧЕЗ. От енергийния бранш обявиха, че застават зад Иван Иванов и подкрепят недопускането на политическа намеса в решенията на регулатора, както и финансовата стабилност в енергийния сектор.

На първото за месеца заседание депутатите ще обсъдят още промени в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, внесен от Делян Пеевски, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Велислава Кръстева от ДПС. Пак на същото основание от правилника на НС ще бъдат гласувани на първо четене внесените от левицата промени в Наказателния кодекс.

Парламентът ще определи и комисия за одитиране на годишния финансов отчет на Сметната палата за 2017 г.
 
В проектопрограмата е второто четене на поправки в Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника.

Парламентът трябва да ратифицира Споразумението за възмездни консултантски услуги за подпомагане на Агенция "Пътна инфраструктура" при въвеждането на Националната система за електронно събиране на пътни такси с Международната банка за възстановяване и развитие.

В пленарната зала трябва да влязат на първо гласуване промени в Закона за интеграция на хората с увреждания, както и второто четене на изменения в Кодекса на труда.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама