Администрацията в Пловдив въвежда електрически скутери в работата си

12:00, 05 юли 18 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четири електрически скутера влизат в действие при изпълнение на служебните ангажименти на служителите от кметството в „Тракия”, съобщи районният кмет Костадин Димитров. Те ще могат да се ползват при проверки или обходи на района. Скутерите имат възможност за пробег до 40 километра с едно зареждане на батерията, което продължава до 5 часа.  

„Тестовете показаха, че електрическите скутери са изключително удобни и със завидна бързина стигаме до всички точки на района. Радвам се, че работещите в нашата администрация „пречупиха” мисленето си и с готовност ще използват този транспорт с грижа за околната среда. Електрическите превозни средства едновременно са и икономични, и екологични”, подчерта кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Благодарение на това, че Община Пловдив изгради в „Тракия” над 15 км велоалеи, има възможност за безпроблемно и бързо придвижване до всички микрорайони, допълни Костадин Димитров.

Въвеждането на електрическите скутери в работата на администрацията на район „Тракия” е един вид надграждане, защото и в момента служители, включително и кметът Костадин Димитров, използват велосипеди при изпълнение на служебните си ангажименти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама