Прокуратурата говори за дейността на групата за "мокри" поръчки, начело с депутатски брат

12:27, 05 юли 18 25 1043 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Подробности за групата за "мокри" поръчки, оглавявана от брат на депутат от ДПС, дадоха от Спецпрокуратурата. Вчера в София, Белово и Приморско бяха задържани трима души. Групата за рекет е действала в страната от март 2016 г. Задържаните са използвали силови методи, за да решават финансови спорове срещу солидно заплащане. Изпълнявали и поръчки за „наказателни акции" срещу посочените жертви.

Групата е възложила поръчка за палеж на автомобила на данъчния шеф Иво Стаменов, както и побой. Братът на депутата Димитър Аврамов - Борис не е един от поръчителите. Прокуратурата не разполага с информация защо той и групата му за изнудване са имали интерес към убития миналия декември Стаменов. Това каза наблюдаващият прокурор Камен Господинов.

"Ние не сме разкрили това убийство, в никакъв случай нямаме такива доказателства, от които да може да се повдига обвинение за убийството, да сме разбрали кой го е поръчал. Единствено членове на групата са засечени да се интересуват от това лице. Интересът е бил да търсят някой да извърши действие против негово имущество - палеж на колата му или пък да му нанесе телесна повреда. Лицата, на които те са поръчвали тези деяния, не са ги изпълнили", уточни Камен Господинов.

Основната дейност на групата е била на територията на София - рекет и побой.

Разследващите са попаднали случайно на връзката със Стаменов, след като лица, чиито статут не уточниха, освен, че не са криминално проявени, им разказали, че Борис Аврамов, Данаил Петков и Пламен Дренков, както и намиращия се в бургаския затвор четвърти обвиняем им поръчали да запалят колата на Иво Стаменов и да го пребият. До това обаче не се стигнало, тъй като поръчката била изпълнена. 

Въпреки, че вчера прокуратурата описа групата на Борис Аврамов като брутална силова група, обвинения засега има само за три случая за изнудване със заплаха. Поръчки за побой са били давани, но не са били изпълнявани, обясни още прокурор Господинов. Задачите е раздавал лично Борис Аврамов по повод на ареста на когото от прокуратурата специално увериха, че статутът му на депутатски брат не е бил причина за специално отношение, предаде БНР. 

Специализираният наказателен съд ще решава днес дали да остави за постоянно в ареста Аврамов, Петков и Дренков. Очаква се и тогава да станат известни повече подробности около дейността им. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама