Кремъл: Нямаме информация за новото отравяне с "Новичок"

15:05, 05 юли 18 / Свят 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кремъл увери, че не разполага с информации за новия случай на отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок" в Англия, предадоха световните агенции. Отравянето стана четири месеца след отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

"Нямаме информации за субстанцията, която в действителност е била използвана и за начина, по който тя е била използвана", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той допълни, че е много обезпокоен от повторното използване на такива вещества в Европа.

Кремъл освен това обвини днес Лондон, че никога не е искал провеждането на общо разследване с Русия за използването на нервнопаралитично вещество в Англия срещу Скрипал, допълва БТА.

"Русия предложи още в началото на Великобритания общо разследване и това предложение остана без какъвто и да е било отговор", каза Песков и упрекна Лондон, че не показва никакъв интерес към такива стъпки.

По-рано днес британският държавен министър по въпросите на сигурността Бен Уолъс прикани Русия да даде подробности за нападението с нервнопаралитичното вещество "Новичок" срещу бившия двоен агент Скрипал и дъщеря му. Призивът бе отправен, след като преди няколко дни двама британски граждани бяха отровени със същото вещество, припомнят агенциите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама