Оставиха зад решетките обвинения в убийството на пловдивския професор

16:05, 05 юли 18 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдивският Окръжен съд остави в ареста 42-годишния Илия Стоичков, обвинен в умишленото убийство на земеделския преподавател и учен доц. Стефан Нейков. Мотивите на магистратите са, че мъжът може да се укрие или да извърши ново престъпление. За подобно деяние Наказателният кодекс предвижда ефективна присъда от 10 до 20 години.

Защитата на Стоичков, в лицето на адвокат Георги Каменаров, заяви че мярката „задържане под стража“ е твърде тежка, тъй като обвиняемият въобще нямал намерение да убива доцента, а само да го сплаши. Адвокатът подчерта, че Стоичков има семейство и дете, за които трябва да се грижи. Като подходящи Каменаров определи мерките „домашен арест“ или „парична гаранция“.

Защитата определи оставането зад решетките като прекалено тежка мярка. Самият обвиняем поиска от магистратите да бъде пуснат под гаранция от 1000 или 2000 лева.

„Искам само да се грижа за семейството си и да работя... работил съм цял живот“, заяви той пред съдията.

Обвинителят допълни, че Стоичков е изтръгнал и златен ланец от врата на жертвата, който съпругата му по-късно е оставила в заложна къща в Стамболийски.

Определението на Окръжния съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд в тридневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама