Малчуган подобри 23-годишен рекорд по плуване

18:10, 03 авг 18 / Свят 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кларк Кент е името на може би най-известният супергерой - Супермен. Oказва се, че има и истински човек Кларк Кент, който заслужава прозвището "Супермен". Той е само на 10 години и подобри 23-годишен рекорд на олимпийския шампион по плуване Майкъл Фелпс, пише сайтът gong.bg.

Рекордът бе от международния шампионат "Фар Уест" в Калифорния през уикенда, където Кларк Кент Апуада спечели на 100 метра бътърфлай с време от 1:09:38 минути, като така подобри постижението на Майкъл Фелпс през 1995 година на същото състезание, когато е на тази възраст.

Новият рекордьор тренира плуване от 4 години, а едва ли ще се учудите, че неговите приятели го наричат "Супермен".

"Момчето не е като никой друг млад човек, когото съм тренирал", споделя треньорът Диа Риана. "Винаги е изпъквал", добавя той

"Обичам да плувам, защото много хора ме подкрепят, треньорите ми винаги са до мен, родителите ми също", споделя малкият шампион. Неговият съвет за останалите? "Мечтайте в големи размери. Винаги се фокусирайте върху мечтите си и се забавлявайте", казва малчуганът.

Постижението на таланта впечатли и самия Майкъл Фелпс, който го похвали за рекорда.

Кент отговаря на прозвището си и заради всестранните си таланти. "Той ходи на уроци по пиано, на бойни изкуства, а ако в училище има компютърен клас по кодирне, той винаги се записва", разказва гордият баща Крис Апуада.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама