Пловдив е домакин на международен турнир по триатлон

10:15, 04 авг 18 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдив отново ще бъде домакин на традиционно силния международен турнир по триатлон „Купа Пловдив –ТриЕкстрийм“.
Станалата вече традиционна надпревара тази година ще се проведе на 5 август – неделя,  на северната страна на Гребната база в града и ще събере над 100 елитни триатлонисти от България и чужбина.

„Състезанието се провежда за осми път и тази година е със съдействието на община Пловдив, които отново ни повярваха и ни подкрепиха както за провеждането на тази проява, така и за развитието на нашия спортен клуб. То е включено в общинския спортен календар и е отворен за участие за всички, без да се изисква заплащане на такса участие. Турнирът е международен, като по традиция в него участие взимат силни триатлонисти от Турция, Гърция, Сърбия, Македония, Унгария, Русия, та дори и от далечна Бразилия в миналите години. Изобщо това е един доста силен старт“, коментира главният треньор на „Три Екстрийм“ Даниела Камбурова – Александрова.

„Купа Пловдив –ТриЕкстрийм“ ще се проведе в четири старта за пет възрастови групи, като при по-големите – над 18-годишна възраст, състезанието ще бъде на олимпийската дистанция  1500 метра плуване, 40 километра колоездене и 10 км бягане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама