Атентат с дронове срещу президента на Венецуела (ВИДЕО)

10:11, 05 авг 18 / Свят 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Венецуелските власти казват, че президентът Николас Мадуро се е измъкнал невредим от неуспешен опит за убийство.

Предавана по телевизията реч на Мадуро пред над 17 000 военни бе прекъсната от избухнал безпилотен летателен апарат, носещ  взривно устройство. Случката се е разиграла вчера в столицата Каракас.
Седем военнослужещи от Националната гвардия са били ранени.

Мадуро се обърна към националните войски за икономиката на страната по време на събитие, което правителството казва, че трябва да отбележи 81-тата годишнина от националната гвардия на страната.
Мадуро обвини крайнодесни фракции в страната и колумбийския си колега Хуан Мануел Сантос, че са извършили опит за покушение срещу него, предаде Ройтерс, цитирайки изявление на президента по телевизията.

" Това беше опит за убийство, те се опитаха да ме убият. Седем войници от Националната гвардия бяха ранени при експлозията.", каза Родригес непосредствено след инцидента. "Разследването ясно показва, че идват от устройства, подобни на дронове, натъпкани с взривни вещества".

Той каза още, че първоначалните разследвания показват, че някои от тези отговорни лица за тази атака живеят в Съединените щати в щата Флорида.

Докато колумбийските власти нарекоха абсурдни тези твърдения, старши служител на Държавния департамент на САЩ заяви, че "внимателно следят ситуацията".

 

[[{"fid":"117567","view_mode":"video_standart","fields":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":"Видео: CNN"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":"Видео: CNN"}},"attributes":{"alt":"Атентат срещу Николас Мадуро","height":526,"width":1000,"class":"media-element file-video-standart","data-delta":"1"},"link_text":null}]]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама