Стартира записването за Маратона на приятелството "Плевен"

18:00, 04 май 18 / Спорт 25 1005 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 20 май (неделя) за пета поредна година ще се проведе най-атрактивното локално спортно събитие – Маратон на приятелството „Плевен“ 2018. Очаква се за пореден път то да събере в града стотици почитатели на активния начин на живот от страната и чужбина.

То утвърди името си „Маратон на приятелството“ като само през миналата година посрещна участници от над 20 държави и 5 континента и привлече рекордния брой от 550 състезатели.

Тази година броят на участниците се очаква да бъде още по-голям, а програмата по-богата и привлекателна. Дисциплините ще бъдат разделени в няколко основни категории: класически маратон (42,2 км), полумаратон (21,1 км), щафета (2х10 км) и безплатен градски крос (3 км).

За трета година в рамките на събитието ще се проведе и специален детски маратон, който цели популяризиране на здравословния начин на живот сред най-малките. За най-възрастните пък (хората над 60 години) е предоставена възможност за безплатна регистрация.

Финиширалите в дългите дистанции и децата ще получи медал и специален подарък – шапка за бягане в цветовете на маратона. Тази година събитието ще предложи и още една приятна изненада – награден фонд на обща стойност 7 000 лв.

Той ще бъде разпределен между отделните категории в дисциплините Маратон (42,2 км) и Полумаратон (21,1 км), като наградите за призови места започват от 1000 лв. Друга новост в петото издание на събитието е, че има специален награден фонд в маратонската дистанция за ветераните сред бегачите, хората с навършени 50 години.

Победителите в отделните категории ще получат и награди от спонсорите.
 
Допълнителни награди очакват и всички редови участници в „Плевен Маратон 2018“– два специални велосипеда ''БМВ''. Имената на притежателите им ще бъдат изтеглени чрез жребий измежду всички регистрирани и завършили в маратона, полумаратона и щафетата.

Маратон на приятелството „Плевен“ е отворен както за професионалисти, така и за любители и всички, които искат да се заредят с добро настроение. Благодарение на разнообразието от дисциплини и дистанции, събитието предлага възможност за всеки човек със спортен дух да открие своето предизвикателство в Плевен на 20-и май. Всички маршрути на маратона са сертифицирани, добре маркирани, осигурени и обезпечени с подкрепителни пунктове. Трасето включва разнообразие от градска среда, парк и шосе. Стартът и финалът отново са в центъра на града, а самият маршрут минава през основните забележителности в и около Плевен, сред които парк ''Кайлъка'' и историческият мост до село Ясен.

Желаещите да станат част от събитието все още могат да се регистрират онлайн на адрес https://plevenmarathon.com/registration/ . Регистрацията на уебсайта е отворена до 17 май или до достигане на максималния предвиден брой участници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама